راه اندازی استارت آپ

دنیای ایده و راه حل ها بسیار وسیع است که اغلب کارآفرینان برای راه اندازی استارت آپ مدنظرشان به ایده پردازی جهت حل مشکلات رایج جامعه می پردازند . اگر شما هم به راه اندازی استارتاپ علاقمندید بایستی نکاتی چون ؛ یافتن ایده عالی ، ارتباط سازی با کارآفرینان و داشتن پشتوانه مالی را در نظر گرفته و مراحل راه اندازی را طی کنید .
راه اندازی استارت آپ
راهاندازی یک استارتآپ فرآیندی است که طی آن بنیانگذاران سعی میکنند ابتدا یک مدل کسب و کار را قبل از اینکه بتوانند آن را اجرا کنند ، جستجو و اعتبارسنجی کنند . در جواب اینکه استارت آپ چیست باید بگوییم ، شرکت هایی را می گویند که در مراحل اولیه فعالیت خود قرار دارند . انواع استارت آپ ها همگی برای راه اندازی نیاز به مراحلی همچون ؛ طراحی ایده و ساختن پایگاه مشتری دارند که بایستی با جدیت آن ها را طی کنید . برای راه اندازی استارتاپ در ایران ، می توانید از مشاوره راه اندازی استارت آپ که مربیان کسب و کار ارائه می دهند بهره ببرید . در جواب اینکه مشاغل استارتاپ چیست ، می توان گفت ؛ مشاغلی را که افراد در آن قصد دارند فراتر از بنیان گذاران انفرادی رشد کنند را گویند . هزینه راه اندازی استارت آپ بستگی به عواملی همچون بروز بودن ایده شما و پشتوانه های مالی شما دارد . حتی با وجود نمونه طرح استارت آپ برخی کشور ها امکان مهاجرت و اقامت را برای طراحان ایده ، میسر کرده اند . یکی از استارت آپ های موفق ایران ، استارتاپ دیجی کالا می باشد ؛ ایده اولیه طراحی سایت دیجی کالا نقد و بررسی وسایل دیجیتالی بود که پس از گذر زمان و با تصمیم صاحبان ایده ، سایت دیجی کالا به فروشگاهی اینترنتی برای کالاهای دیجیتال مانند گوشی ، لپ تاپ و … تبدیل شد . مدتی پس از فعالیت موفقیت آمیز فروشگاه اینترنتی ، ایده اصلی طراحی سایت دیجی کالا تغییر و گسترش یافت و در زمینه های بهداشتی ، خوراکی و … نیز به فعالیت فروش پرداخت .

مراحل راه اندازی
اگر تا بحال کسب و کاری را شروع نکرده اید راه اندازی استارت آپ برای اولین بار می تواند کمی ترسناک باشد ، به خصوص به این دلیل که کار و برنامه ریزی زیادی می طلبد . علاوه بر این ، از لحاظ آماری تنها حدود نیمی از تمام مشاغل پنج سال و یا بیشتر زنده می مانند که آن هم به دلیل پشتکار و برنامه ریزی فشرده می باشد . در اینجا مراحلی را برای راه اندازی استارتاپ ها ذکر کرده ایم .
- با یک ایده عالی شروع کنید : اولین قدم شما در یادگیری نحوه شروع یک کسب و کار ، شناسایی یک مشکل و راه حل برای آن است . چرا که استارت آپ های موفق از ایده های تجاری شروع می شوند و مشتری محور و برای برآورده کردن نیاز های مشتریان فعالیت می کنند . لازم نیست ایده شما همیشه و تحت هر شرایطی جدید باشد ، می توانید محصولات یا خدمات موجود را به روشی که برای مصرف کننده بهتر و باصرفه تر باشد ، به روز کنید . برای این کار می توانید به ؛ تغییر ظاهر محصول ، افزودن یک ویژگی جدید ، یافتن کاربردی جدید برای محصولی که مشتریان از آن استقبال زیادی کرده اند ، بپردازید . به عنوان مثال ، اپل از ایده اولیه استیو جابز برای رایانه شروع کرد و از آن زمان نسخه های پیشرفته ای را ایجاد کرده که با بازار متناسب تر باشد . آنها همچنین به تکامل محصولات جدیدتر مانند آیفون و آی پد ادامه داده اند و با اعمال هر به روز رسانی ای آنها را مفیدتر می کنند . با دریافت مشاوره بازاریابی کسب و کار می توانید ایده های بی نظیری برای ایجاد کسب و کارتان بیابید .
- یک طرح تجاری تهیه کنید : هنگامی که یک ایده دارید ، می توانید شروع به ایجاد یک طرح کسب و کار کنید که محصولات و خدمات شما را با جزئیات شرح دهد . این شرح می تواند شامل اطلاعات مربوط به صنعت ، عملیات ، امور مالی و تجزیه و تحلیل بازار باشد . نوشتن طرح کسب و کار برای تامین بودجه ی مالی استارتاپ شما بسیار مهم است . چرا که بانک ها بیشتر به شرکت هایی وام می دهند که به وضوح توضیح دهند که چگونه از پول استفاده می کنند و چرا به آن نیاز دارند .
- تامین مالی ایمن برای استارتاپ خود : هزینه راه اندازی برای هر صاحب کسب و کاری متفاوت است . اگر مقدار مناسبی از بودجه دریافت نکنید یا نتوانید برای کسب و کار خود پول جمع آوری کنید ، در خطر عدم توانایی در پرداخت هزینه های عملیاتی خود خواهید بود . این ممکن است باعث شود فرصت های خود را از دست داده و در ایجاد و تعریف استارتاپ خود شکست بخورید .
- اقدامات قانونی را انجام دهید : از طراحی محصولتان تا راه اندازی محل کارتان ، افتتاح استارتاپ رویایی شما می تواند بسیار سرگرم کننده باشد . اما قبل از اینکه به طور رسمی وارد بازار شوید ، باید اقدامات قانونی مناسب را انجام دهید تا شانس موفقیت بالایی داشته باشید ، از جمله این اقدامات : درخواست مجوز کسب و کار ، ثبت نام کسب و کار شما را می توان نام برد .
- یک پایگاه مشتری بسازید : برای اینکه کسب و کار استارتاپ شما موفقیت بلند مدتی داشته باشد ، باید یک پایگاه مشتری ایجاد کنید . این مشتریان وفادار می توانند در مواردی همچون ؛ افزایش فروش خود و قابل اعتماد بودن برندتان ، کمک بکنند .

ملزومات راه اندازی استارتاپ
تصمیم گیری در مورد اینکه می خواهید کارآفرین شوید یا خیر ، یک تصمیم بسیار شخصی است . بستگی به این دارد که چه کاری می خواهید انجام دهید ، چقدر برای حل یک مشکل اشتیاق دارید ، راه حل شما چقدر قابل اجراست و وضعیت مالی شما چگونه به نظر می رسد . همانطور که این انتخاب را انجام می دهید ، به خاطر داشته باشید که همیشه و در هر زمان در صورت مناسب نبودن مسیر شغلی ؛ می توانید تغییر مسیر دهید . امروزه ، داشتن کسب و کار و کارآفرینی ، یک مسیر شغلی پرسود و قابل دوام برای فارغ التحصیلان جدید است . اگر می خواهید سرمایه گذاری خود را بلافاصله پس از کالج شروع کنید ، در اینجا چند راه برای راه اندازی استارت آپ را ذکر می کنیم ؛
- برای حل مشکلات دنیای واقعی اشتیاق داشته باشید : یک کارآفرین با مشاهده و تعریف یک مشکل یا نقطه ضعف در دنیای واقعی ، مسیر خود را آغاز می کند . این مسائل می تواند از چالش های بزرگ مقاومتی و فرصتهای اقتصادی گرفته تا مسائل شخصی تر در مورد ایمنی یا سرگرمی فردی را شامل شوند . کارآفرینان در هر لحظه مسائلی را که در محیط نزدیک خود متوجه شده اند را ارزیابی می کنند و از خود می پرسند ؛ آیا راه حلی وجود دارد که به نفع خودم و دیگران باشد ؟ پس از اینکه چرایی را در ذهن خود گنجاندند ، شروع به اجرا و پیاده سازی نوآوری هایشان می کنند .
- با مشتریان و ذینفعان صحبت کنید : برای یافتن راه حلی مفید و مرتبط باید بدانید که آیا ؛ ایده ، محصول و یا خدمات شما می توانند به یک تجارت خوب تبدیل شوند یا خیر ؟ جواب این سوال با درک اینکه آیا مسائلی که شناسایی کرده اید با درک مردم همخوانی دارند یا خیر ، شروع می شود . در قدم اول قرار است شناسایی کنید که چه کسانی می توانند مشتریان یا سهامداران بالقوه محصول و یا خدمات شما شوند . سپس ، بررسی می کنید که مشتریان چگونه نقطه ی دردناکی را که شما شناسایی کردهاید ، درک می کنند و سپس واکنش های آنان را نسبت به راه حل ، محصول یا خدماتی که پیشنهاد داده اید ، بسنجید .
- مشکل را تایید کنید : گام بعدی این است که به طور رسمی با افراد داخل و خارج از شبکه خود ارتباط برقرار کنید تا اطلاعات مربوط به مشکلی را که می خواهید حل کنید ، به طور کامل جمع آوری کنید . با فرضیه ای که در مورد مشکل مطرح کرده اید شروع کنید . به عنوان مثال ، یکی از فرضیه های شما ممکن است این باشد که 60 درصد از صاحبان حیوانات خانگی در تصمیم گیری برای خرید انواع خوراکی ها یا اسباب بازی هایی که می توانند برای توله های در حال رشد خود بخرند ، مشکل دارند . برای آزمایش فرضیه خود ، حداقل با 50 تا 60 نفر تماس بگیرید و سعی کنید دیدگاه آنها را در مورد نقطه ضعفی که شناسایی کرده اید درک کنید . هدف از این کار این است که بدانید آیا این مشکل به اندازه کافی بزرگ است که روی آن سرمایه گذاری کنید یا خیر . فهرستی از سوالات را برای مشتریان بالقوه خود آماده کنید و از طریق ایمیل ، حضوری و یا از طریق رسانه های اجتماعی با آنان ارتباط برقرار کرده و بپرسید که آیا آنها مایل به انجام همکاری هستند یا خیر .
- ارتباط سازی با کارآفرینان دیگر : زمانی که تجربه کمی در کارآفرینی دارید ؛ ارتباط با افرادی که در صنعتی مشترک با شما کار می کنند ، برای موفقیت شما حیاتی است . حتی اگر به این نتیجه رسیدید که ایدهتان قابل اجرا است ؛ به مربیان ، مشاوران ، سرمایهگذاران و گاهی اوقات هم بنیانگذارانی نیاز دارید که به شما کمک کنند تا آن را به خوبی اجرا کنید . با افرادی که از شما با تجربهتر هستند و فرآیندی را که میخواهید شروع کنید را طی کردهاند ، ارتباط سازی کنید .
- پس انداز کنید و پول جمع کنید : همه کسب و کار های جدید ، جهت تامین منابع مالی برای استعداد ها ، دفاتر ، تجهیزات ، مواد محصول و سایر منابع به سرمایه نیاز دارند . تأمین این پول ممکن است چالش برانگیز ترین جنبه تلاش برای راهاندازی یک استارت آپ بلافاصله پس از کالج باشد . شما باید بدانید که ؛ یک کسب و کار چگونه کار می کند ، سود و زیان به چه معناست ، چه دارایی ها و بدهی هایی خواهید داشت ، و چه مقدار هزینه برای راه اندازی و اداره شرکت شما نیاز خواهید داشت . همچنین می توانید شغلی را انتخاب کنید ( چه به صورت پاره وقت و یا به صورت قراردادی ) و در کنار “ایده بزرگ” خود کار کنید .
- مطمئن شوید که از حمایت عاطفی برخوردار هستید : اگرچه ممکن است جذاب به نظر برسد ، حقیقت این است که کارآفرینی یک سفر طولانی و اغلب تنهاست . فراز و نشیب های عاطفی زیادی را تجربه خواهید کرد . هیجان ، امید و شادی زیادی وجود خواهد داشت . همچنین چالشهای زیادی تجربه خواهید کرد که باعث میشود شما احساس ترس ، خستگی و دلسردی کنید . توانایی تنظیم این احساسات آسان نیست ، اما بدانید که تنها نیستید .

دیدگاهتان را بنویسید