توسعه فعالیت های اقتصادی

یکی از روشهای موفقیت در هر فعالیتی، راه اندازی کسب و کار مربوط به خود است. هر انسانی آرزو دارد تا کسب و کار متعلق به خود را راه اندازی کرده و بهصورت مستقل به فعالیت کرده و به موفقیتهای بیشتر برسد. در این بحث سعی میکنیم بهصورت مفصل در زمینه راه اندازی کسب و کار صحبت کنیم. برای اطلاعات بیشتر تا انتهای بحث همراه ما باشید.
توسعه فعالیت های اقتصادی
کارافرین در واقع کسی است که اقدام به راه اندازی کسب و کار جدید کرده که بهصورت نوآورانه است. این کار مزیتها و ریسکهایی نیز به همراه داشته که ممکن است با موفقیتهای روزافزون یا با شکستهای سنگین روبهرو شود. این فرد بهجای فعالیت در مجموعهای بهعنوان کارمند، به پیشرفت کسب و کار خود تلاش کرده و چندین برابر حقوق و مزای کارمند عادی دریافت میکند. کارآفرین میتواند ایدههای نوین و جدید خود را در زمینههای کاری مختلفی پیش برده و در زمینه عرضه کالا و دیگر زمینه های اقتصادی دیگری موفق شود.
نقش کارآفرین در اقتصاد
کارآفرین با معرفی ایدههای نوین خود در اقتصاد کشور و جهان نقش کلیدی و اساسی داشته و با استراتژیهای برنامهریزیشده، راهکارهای جدید ایجاد کرده و به اقتصاد جهانی تزریق میکند. در حقیقت فردی که اقدام به راهاندازی کسب و کار میکند، با ریسک به خطر انداختن سرمایه وارد شده و در طول زمان میتواند موفقیتهای بیشتری برای خود و تیم اختصاصی خود به وجود آورد. در نتیجه ممکن است در مسیر خود با چالش های کسب و کار بیشتری روبهرو شود.

روشهای نوین کارآفرینی در بازار امروزی
کارآفرینی تجاری
کارآفرینی معیارها و دستههای مختلفی داشته و فردی که قصد راهاندازی کسبوکار جدید دارد، میتواند طبق طبقهبندی مشخص شده وارد شود. یکی از قدیمیترین روشهای کارآفرینی، راه اندازی کسب و کاری تجاری است. افرادی که قصد راه اندازی کسب و کار فیزیکی هستند، میتوانند از روشهای سنتی کسب و کار ایده گرفته و با ترکیب روشهای نوین تجاری، اقدام به راه اندازی کسب و کار خود نمایند. کارآفرینان تجاری در واقع نوعی واسطه بین مشتری و محصولات اولیه هستند و فعالیتهای خود را بهصورت متمرکز در این راستا انجام میدهند.
کارآفرینان تولیدی و فنی
یکی دیگر از روشهای راه اندازی کسب و کار، کارآفرینی در زمینه های تولیدی است. این افراد بازار را تحلیل کرده و بر اساس نوع نیاز بازار وارد مسیر کارآفرینی میشوند. به طور مثال افراد کارآفرین در زمان پاندمی کرونا با اجرا ایدههای نوین، کسبوکار گستردهای برای خود راه اندازی کردند. برای رسیدن به هدف در زمینه کارافرینی تولیدی باید چالشهای مختلفی را در نظر گرفته شود. در نتیجه با روبهروشدن با آنها به رشد و توسعه فردی و اجتماعی رسید. یکی از موفقترین افراد در حوزه کسبوکار، کارآفرینان فنی هستند. این افراد از دانش فنی خود در زمینههای مختلف مانند برق و قدرت، دانش فنی کامپیوتر، زمینههای طراحی و مکانیکی یا هر زمینه فنی استفاده کرده تا ایدههای نوین خود را عملی کند. بهطورکلی این افراد در زمینههای علم و فناوری فعالیت کرده و با دانش قبلی و تخصص پیشین خود وارد کسبوکار می شوند.
کارآفرین اجتماعی
این کارآفرین از جدیترین روشهای استارتاپی استفاده کرده و در راستای پیشبرد فعالیتهای خود استفاده میکند. هر کارآفرین اجتماعی از ایدههای جدید در بازار استقبال کرده و ایدههای خود را در همان مسیر پیادهسازی میکند. این نوع کارآفرین نیازهای جامعه را رصد کرده و بر اساس نیازهای جامعه امروزی اقدام به شروع کسبوکار مینمایند. به طور مثال میتوانیم به طراحی یک اپلیکیشن یا زمینههای دیگر کارآفرینی بپردازیم. افرادی که در پروژههای دولتی، روشهای نوینی ایجاد میکنند، کارافرینان دولتی بوده و عمدتا این نوع همکاری سازمانی، توسط تیم های تخصصی انجام میشود. این افراد سود و زیان پروژه دولتی را براورد کرده و به سازمان دولتی یا سازمان طرف قرارداد ارائه میکنند با موافقت سازمان، فعالیت آنها شروع میشود. حقیقتاً این افراد باید تبعات آتی کار را پیشبینی کرده و آگاه وارد شوند. در مقابل کارآفرینان خصوصی نیز با همکاری تیم فعالیت خود را شروع کرده؛ ولی دیگر تعهدی به سازمان یا اداره خاصی ندارند. سرمایهگذاری و سود و زیان فعالیت بر عهده تیم کارآفرینی خواهد بود.
کارآفرین خلاق کیست؟
این عنوان به افرادی اطلاق میشود که با اجرای ایدههای جدید، از اقتصاد ورشکسته و زخمی استفاده کرده و برای موفقیت خود استفاده میکند. این افراد با ارائه ایدههای جدید ممکن است ریسک شکست را با درصد بیشتری پذیرفته و محصولات جدید یا ایدههای نوینی که بهظاهر موفقیتآمیز نیست را ارائه دهند. این کار شروع پیشرفت و سکوی پرتاب کارآفرینان خلاق خواهد بود.
چرا افراد تمایلی به ورود کارآفرینی ندارند؟
برای موفقیت در زمینه کارآفرینی باید مهارت و تجربه کافی داشته و در حوزه تخصصی فعالیت خود سالها فعالیت کرده و امکان تحلیل بازار و نیازهای جامعه را داشته باشد. پس بهطورکلی داشتن سواد و تحصیلات برای شروع راه اندازی کسب و کار اهمیت داشته ولی شرط کافی نیست و باید در کنار آن تجربه کافی نیز داشت. در ادامه به برخی دلایل عدم ورود افراد در زمینههاییکارآفرینی را بررسی میکنیم.
ریسک ازدست دادن سرمایه
این عامل جز اولین مواردی است که باید فرد کارآفرین با تحلیل مسیر پیشروی خود پذیرفته و با اعمال تدابیری از خطر ازدستدادن سرمایه بکاهد. برای این کار میتوانیم به ورود پلهای مانند بازارهای مالی جهانی اشاره کنیم. در این روش سرمایه خود را با استراتژی خاصی بهصورت پلهای وارد کرده تا اگر با ضرری در میانه مسیر روبهرو شویم، با تزریق سرمایه به کسبوکار، از سقوط و ضررهای آتی جلوگیری کنیم.
فشار روانی جامعه و خانواده
فرد کارآفرین در زمان ورود به استرس زیادی همراه بوده و باید در قدم اول تمامی این استرسها را پیشبینی کرده و به راه و روش خود ایمان داشته باشد. تمامی کسبوکارها در زمان ورود ممکن است با موفقیت همراه نباشند. در ادامه مسیر موفقیتهای چند برابری خواهند داشت.
یکی از ویژگیهای کارآفرینان نگرش مثبت آنها به آینده و ایمان به کار خود است. پس نگرش مثبت میت.اند موفقیت روزافزون افراد را در زمینههای کارآفرینی به همراه داشته باشد. انعطافپذیری نیز در زمینهکاری و شغلی هم برای ارتباط با مشتریان هم برای پیشبرد فعالیتها اهمیت داشته و جز ویژگیهای کارآفرینان شناخته میشود.
توانایی مواجهه با چالش ها
همانطوری که پیشتر اشاره شد، فرد کارآفرین با شناخت بازار و پس از آن تحلیل و آنالیز نیازهای جامعه وارد شده و سعی میکند بهترین راهحل را تابهحال از سوی کسی معرفی نشده، ارائه دهد. این فرد باید بتواند حداقل روشهای پیشین را بهبود بخشیده و راهکار جدیدی برای حل مشکلات ارائه دهد.
مهارتهای لازم برای توسعه فعالیت های اقتصادی
از مهمترین مهارتهای کارآفرینی و راهاندازی کسبوکار، میتوانیم به مدیریت سرمایه و توانایی حل چالشهای مالی اشاره کنیم. در ادامه فرد باید توانایی کاهش استرس و ارائه راهکارهای ثانویه برای خروج از بحران را داشته باشد. فرد بهعنوان خروجی کار باید توانایی تولید محصول را داشته و در مسیر خود از روشهای بازاریابی دیجیتال برای موفقیت بیشتر بر حسب نوع فعالیت خود استفاده کند. عوامل دیگر همچون توانایی مدیریت کارکنان شناخت نقاط ضعف و قوت، توانایی ارتباط برای بازاریابی و فروش یا ارائه محصول و کشف روندهای جدید را داشته باشد.
جمعبندی
هدف از ارائه این مطلب، بررسی روشهای راهاندازی کسبوکار در حوزههای مختلف بود. سعی داشتیم از نقش کارآفرین در اقتصاد، روشهای نوین کارآفرینی در بازار امروزی و ریسکهای ورود به زمینه کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار را بررسی کنیم. امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید